biyomedikal mühendisliği

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Biyomedikal Mühendisliği Nedir?

biyomedikal mühendisliği

Biyomedikal mühendisliği, mühendislik ilkelerinin ve problem çözme tekniklerinin biyoloji ve tıp uygulamalarına uygulanmasıdır. Tanı ve analizden tedaviye ve toparlanmaya kadar sağlık bakımından çok önemli bir meslektir. Yurtdışında çok önem verilen bir meslek olmasına rağmen Türkiye’de çoğu kişi tarafından hiç duyulmamıştır. Hatta biyomedikal mühendisliği okuyorum dediğinizde “Evladım bölüm 2 yıllık mı 4 yıllık mı?” sorusu ile çok karşılaşmanız olağan bir durumdur.

Mühendislik, yenilikçi bir alandır ve mühendisler her zaman kendilerini güncel tutmak zorundadır. Otomobillerden havacılık alanına, gökdelenlerden sonara kadar her şeye yol açan fikirlerin kaynağıdır. Biyomedikal mühendisliği , insan sağlığını ve sağlık bakımını her kademede geliştiren gelişmelere odaklanmaktadır.

j jbeb

Biyomedikal mühendisliği insan sağlığını etkileyen diğer mühendislik disiplinlerinden farklıdır. Proteinlerin belirlenmesinde ileri bir protez kolu ya da bir atılım olmasına bakılmaksızın, mekanik mühendisliği, elektrik mühendisliği, kimya mühendisliği, malzeme mühendisliği, malzeme bilimleri, kimya, matematik ve bilgisayar bilimleri ile mühendislik alanlarının tamamı biyomedikal mühendisliğinde insan biyolojisi ile bütünleştirilmiştir.

Aktif ve pasif tıbbi cihazların tasarımı, geliştirilmesi, ortopedik implantlar, medikal görüntüleme, biyomedikal sinyal işleme, doku ve kök hücre mühendisliği ve klinik mühendisliği gibi birkaç biyomedikal mühendisliği alt disiplini vardır. Bunlar sadece birkaçı. Tamamı saymakla bitmez. Gerçekten çok geniş bir alan.

Biyomedikal Mühendisliği Mezunları Ne Yapar?

Biomedical Engineering to Watch

Biyomedikal mühendisleri çok çeşitli alanlarda çalışırlar. Endüstride var olan teknolojilerin yenilenmesi, tasarlanması ve geliştirilmesi için fırsatları vardır; akademik alanda araştırmaları ilerletebilir ve tıbben mümkün olanın sınırlarını zorlayabilirler, aynı zamanda yeni tanı araçlarını ve tıbbi ekipmanları test etmek, uygulamak ve geliştirmek gibi görevleri üstlenebilirler;  Kamu sektöründe de tıbbi cihazlarda güvenlik standartlarının oluşturulması için çalışabilirler. Tabii ki kamu sektöründeki tek görev bu değildir. Biyomedikal mühendis tanımına uygun yapılabilecek birçok görev var.  Biyomedikal mühendisliği önü açık bir alandır ve birçok proje fikri geliştirilebilir.

Doku ve kök hücre mühendisleri; insan organlarının yapay olarak yeniden yaratılmasına yönelik ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın daha iyi yaşamalarına yardımcı olmak için çalışıyorlar. Tıbbi cihaz uzmanları; kalp pilleri, koroner stentler, ortopedik implantlar, protezler, dişçilik ürünleri gibi yeni implante edilebilir ve harici cihazlar geliştirir. Klinik mühendisler, tıbbi cihazların klinik ortamda güvenli ve güvenilir olmasını sağlamak için çalışırlar. Biyomedikal mühendisliği, uzmanlık için birçok fırsat sunan son derece geniş bir alandır.

Yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Biyomedikal mühendisliğinde kariyer ve maaşlar hakkındaki yazımı okumak için: https://lifeofmedical.com/biyomedikal-muhendisligi-maaslari/

Blog yazılarımızı okumak için:

https://lifeofmedical.com/blog

Kaynak: https://www.mtu.edu/biomedical/department/what-is/

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir