Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Fizyoterapi ve rehabilitasyon, temelde kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanısı, konservatif tedavisi ve rehabilitasyonunu konu edinen bir tıbbi uzmanlık dalıdır.

anatominin bölümleri

Anatominin Bölümleri

Anatominin Bölümleri   Anatomi, çalışma alanlarına göre kendi içinde çeşitli bölümlere ayrılır. Anatominin bölümleri aşağıdaki gibidir: Makroskobik Anatomi Gözle görülebilen organ ve oluşumların biçimlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Bölgesel (topografik) anatomi, sistematik anatomi olarak ikiye ayrılır. Bölgesel (Topografik, Regional) Anatomi: Vücudu oluşturan yapıları bölgelere ayırarak inceleyen anatomi dalıdır. Topografik vücut bölgeleri aşağıdaki gibidir: …

Anatominin Bölümleri Devamı »

anatomi ve fizyolojiye giris

Anatomi ve Fizyolojiye Giriş

1.Anatomi ve Fizyolojiye Giriş   Anatomi ve fizyoloji bilim dalları, tıp biliminin temel dallarındandır. Anatomi: İnsan vücudunu oluşturan organ ve oluşumların normal şekil ve yapısını bunlar arasındaki fonksiyonel bağlantıyı inceleyen bilim dalıdır. Fizyoloji: İnsan vücudunu oluşturan organ ve oluşumların niteliklerini, işlevlerini bu işlevlerle ilgili vücutta oluşan olay ve değişiklikleri inceleyen bilim dalıdır. Anatomi ve fizyoloji …

Anatomi ve Fizyolojiye Giriş Devamı »

psikososyal rehabilitasyon

PSİKOSOSYAL REHABİLİTASYON

Psikososyal Rehabilitasyon; bir etken sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, geri alınması, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması veya geliştirilmesi, etkilenenlerin ‘sağlıklı’ yaşamlarına geri dönmesi sürecinde kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmelerinin sağlanması, gerçekleşmiş veya gerçekleşmesi muhtemel afet, hastalık, kayıp ve acil durumlarla başa çıkma/iyileşme/toparlanma becerilerinin artırılması ve kişinin ailesi, arkadaşları gibi yakın çevresinin de desteklenmesiyle yürütülen çok disiplinli hizmetler bütünü olarak ifade edilebilir.

Artırılmış Gerçeklik

Artırılmış Gerçeklik   Artırılmış Gerçeklik (AR), dijital bilgilerin ağırlıklı olarak gerçek dünya görüşüne eklendiği bir ortam yaratır. Artırılmış gerçeklik, ögelerin bilgisayar tarafından üretilen girdilerle zenginleştirildiği gerçek, fiziksel dünyanın bir görünümüdür. Bu girişler sesten videoya, grafiklerden GPS yer paylaşımlarına ve daha fazlasına kadar değişebilir. Artırılmış gerçekliğin ilk adımı, 1901’de yazılan Frank L Baum’un bir dizi elektronik …

Artırılmış Gerçeklik Devamı »

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ (ÜTS) NEDİR?

ÜTS NEDİR? Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir. Biyomedikal mühendisliği ile ilgili oynatma listemizi de izleyebilirsiniz: ÜTS’nin Amacı Nedir? Tıbbi Cihazları ve kozmetik ürünleri kayıt altına …

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ (ÜTS) NEDİR? Devamı »