Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve besinlerle ilgili bilimsel ilkelerin sağlığın korunması ve hastalıkların iyileştirilmesi

anatominin bölümleri

Anatominin Bölümleri

Anatominin Bölümleri   Anatomi, çalışma alanlarına göre kendi içinde çeşitli bölümlere ayrılır. Anatominin bölümleri aşağıdaki gibidir: Makroskobik Anatomi Gözle görülebilen organ ve oluşumların biçimlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Bölgesel (topografik) anatomi, sistematik anatomi olarak ikiye ayrılır. Bölgesel (Topografik, Regional) Anatomi: Vücudu oluşturan yapıları bölgelere ayırarak inceleyen anatomi dalıdır. Topografik vücut bölgeleri aşağıdaki gibidir: …

Anatominin Bölümleri Devamı »

anatomi ve fizyolojiye giris

Anatomi ve Fizyolojiye Giriş

1.Anatomi ve Fizyolojiye Giriş   Anatomi ve fizyoloji bilim dalları, tıp biliminin temel dallarındandır. Anatomi: İnsan vücudunu oluşturan organ ve oluşumların normal şekil ve yapısını bunlar arasındaki fonksiyonel bağlantıyı inceleyen bilim dalıdır. Fizyoloji: İnsan vücudunu oluşturan organ ve oluşumların niteliklerini, işlevlerini bu işlevlerle ilgili vücutta oluşan olay ve değişiklikleri inceleyen bilim dalıdır. Anatomi ve fizyoloji …

Anatomi ve Fizyolojiye Giriş Devamı »

en iyi ve en kotu diyetler

2020’NİN EN İYİ VE KÖTÜ DİYETLERİ

2020’NİN EN İYİ VE KÖTÜ DİYETLERİ   Sağlıkla ilgili alınan kararlar hayati öneme sahiptir. US News ve World Report ülkenin en iyi beslenme uzmanlarından 25’i, diyet danışmanlarını ve diyabet, kalp sağlığı ve kilo kaybı konusunda uzmanlaşmış doktorlardan oluşan bir uzman paneli topladı. Yapılan ankette en iyi ve en kötü diyet şekilleri belirlendi. Diyetlerde baz alınan unsurlardan …

2020’NİN EN İYİ VE KÖTÜ DİYETLERİ Devamı »

kahve obezite iliskisi

Kahve, Şişmanlıkla Savaşmanın Sırrı Olabilir mi?

ÖZET Nottingham Üniversitesi’nden bilim insanları, bir fincan kahve içmenin, vücudun obezite ve diyabetle mücadelenin anahtarı olabilecek kendi yağla mücadele savunması olan ‘kahverengi yağ’ aktivasyonunu teşvik edebileceğini keşfettiler. Kahve, Şişmanlıkla Savaşmanın Sırrı Olabilir mi? Scientific Reports dergisinde yayınlanan çalışma, insan vücudunun önemli bir parçası olan ‘kahverengi yağ’ işlevleri üzerinde doğrudan etkisi olabilecek bileşenleri bulmak için insanlarda …

Kahve, Şişmanlıkla Savaşmanın Sırrı Olabilir mi? Devamı »

suticencck

SÜT ÜRÜNLERİNE HASSASİYET GÖSTERENLER; LAKTOZ İNTOLERANSINIZ OLABİLİR!

LAKTOZ İNTOLERANSI Süt içince rahatsız mı oluyorsunuz ? Uzun bir süre süt içmeyip sonra içtiniz ve şişkinlik mi hissettiniz? “Peki ama doğduğumuzdan beri beslenmemizin baş köşesinde olan sütün ne gibi zararı olabilir ki ?” diye sorguluyorsanız yazımı dikkatle okuyun. Size, en yaygın metabolik emilim bozukluklarından biri olan laktoz intoleransından bahsedeceğim. Laktoz İntoleransı Nedir? Laktoz intoleransı, …

SÜT ÜRÜNLERİNE HASSASİYET GÖSTERENLER; LAKTOZ İNTOLERANSINIZ OLABİLİR! Devamı »

DOMATES MEYVE Mİ SEBZE Mİ?

Bilimsel olarak Solanum lycopersicum olarak bilinen domates, Güney Amerika’ya özgü abur cubur ailesinden bir bitkinin meyvesidir. Teknik olarak bir meyve olmasına rağmen , domates genellikle bir sebze olarak kategorize edilir. Domatesler, kalp hastalığı ve kanser riskinin azaltılması dahil olmak üzere birçok sağlık yararı ile bağlantılı olan antioksidan likopenin ana besin kaynağıdır . Aynı zamanda C vitamini, potasyum, folat ve K vitamini kaynaklarıdır. Olgunlaştıklarında genellikle kırmızıdırlar, ancak …

DOMATES MEYVE Mİ SEBZE Mİ? Devamı »